Tijdens de overgang veranderen je hormonen drastisch. Dit kan leiden tot klachten zoals gewichtstoename, vooral door vetopslag rond je buik, vermoeidheid, en stemmingswisselingen. Het is dus belangrijk goed te begrijpen hoe jouw lijf reageert op voeding, stress en beweging. Een continue glucosemonitor (CGM) kan hierbij een gamechanger zijn, omdat je 24-7 inzicht krijgt in hoe jouw bloedsuiker regeert en hoe dit je insuline aanmaak bepaalt.

Waarom een continue bloedsuikermeting tijdens de overgang?
Tijdens de overgang daalt de productie van oestrogeen en progesteron (en ook testosteron). Dit beïnvloedt veel, maar o.a. je insulinegevoeligheid en kan zo leiden tot schommelingen in je bloedsuikerspiegel. En niet iedereen reageert hetzelfde op voeding! Je gaat dus begrijpen hoe het voor jou is. Met een 14-daagse meting zie je wat bloedsuikerpieken veroorzaakt en hoe je die kunt voorkomen. Naast voeding hebben stress of een slechte nacht ook invloed op je bloedsuiker- en insulineniveaus door de hogere cortisolaanmaak. Door 14 dagen te monitoren kun je jouw persoonlijke verbanden leggen en gericht aanpassingen maken. Zo voorkom je ongewilde gewichtstoename en energiedips door een stabiele bloedsuikerspiegel. Het helpt je honger en overeten te voorkomen.
Healthy Aging begint nu
De meting is veel meer dan een hulpmiddel voor gewichtscontrole. Het helpt ook chronische aandoeningen, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, te voorkomen. Je energieniveau neemt toe en je stabiliseert de bloedsuikerschommelingen.
Meer weten?
Ik begeleid je en help om op basis van de inzichten concrete leefstijlveranderingen door te voeren. Klik hier voor meer informatie!
Comments