top of page


Mijn interesse voor dit vak is jaren geleden ontstaan toen ik zelf vaak moe en futloos was. Ik had last van mijn spijsvertering, bleef net te zwaar en had concentratie- en slaapproblemen. Ik herkende mezelf niet en ging op zoek. Ik ontdekte dat mijn lijf heel goed zelf naar een gezonde balans kan werken. Door gezond te bewegen, stress te verminderen en het stap voor stap aanpassen van mijn eetpatroon. Verder gebruikte ik natuurlijke vitaminen en mineralen.

 

Ik was echt verrast over de resultaten die ik haalde met vaak eenvoudige aanpassingen!

 

Ik kreeg weer volop energie en met mijn enthousiasme stimuleerde ik ook mensen om me heen gezondere keuzes te maken. Erg aanstekelijk en ik nam het besluit me professioneel te verdiepen in vitaliteit en gezondheid. 
 

Inmiddels werk ik ruim zeven jaar als Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut en ben aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Ook heb ik een gedegen HBO opleiding medische basiskennis afgerond op het gebied van anatomie, pathologie en fysiologie. En ik blijf leren. Naast vele cursussen heb ik de opleiding Electro Acupunctuur afgerond. 

Het mooie van mijn werk is dat het zich richt op de oorzaak van klachten.


Het is echt mijn passie en ik heb om die reden een switch gemaakt in mijn werkzame leven. Hiervoor vervulde ik verschillende managementfuncties waar ik veel heb geleerd over mensen. Als iemand goed in zijn of haar vel zit, is het fijn en bevlogen samenwerken. Aan de andere kant heb ik ook gezien wat mensen kan belemmeren in hun werk. Waardevolle bagage die ik meeneem als therapeut.

Met de keus voor mijn praktijk HEALTHY DAYS  geef ik invulling aan mijn passie: Mensen helpen met Healthy Aging zodat ook zij hún vitaliteit en gezondheid hervinden. 

_DSC4964.jpg
Bladeren schaduw

MARIEKE VAN HOOFF

Als zestiger voel ik me gezond én bruis van de energie! 

Ik ben ervan overtuigd dat ook jij je, op élke leeftijd, gezond en vitaal kunt voelen. Met mijn praktijk HEALTHY DAYS draag ik daar met veel plezier aan bij!

 

Sinds 2017 werk ik als orthomoleculair therapeut en richt me op het oplossen van blokkades in de werking van het lichaam. De meesten van ons hebben daar maar bar weinig over geleerd! Het is mijn passie jou te helpen, stapsgewijs, een gezonde balans te vinden. Mijn aanpak richt zich op voeding, leefstijl en het aanvullen van tekorten. Ik werk ook met elektro acupunctuur waarmee blokkades zijn op te heffen met pijnloze elektrostimulatie. Hoe een traject er uitziet, is afhankelijk van welke verbeteringen jij belangrijk vindt. Ik verdiep me daarvoor in jouw verhaal met aandacht en een gedegen analyse. Om de balans vast te houden bied ik je inzichten en praktische tips! 

 

Over mij
Kennismaken
gezond eten

Wat kun je verwachten van een
orthomoleculair epigenetisch therapeut?

Als orthomoleculair therapeut kijk ik naar de werkingsmechanismen en communicatie tussen organen en cellen en de noodzakelijke bouwstoffen (vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen) die nodig zijn. Daarnaast spelen natuurlijk omgevingsfactoren een grote rol. Vaak hoor ik ‘Het zit in de genen’ als het gaat om de invloed die je wel of niet hebt op de gezondheid. En die genen heb je inderdaad, maar of iets wel of niet tot uiting komt (genexpressie) heeft veelal te maken met omgevingsfactoren. En daarop hebben we wél invloed!
Denk maar aan voeding, bewegen of sporten, je emoties rond bepaalde zaken of stress. 

Orthomoleculair Therapeut
Bladeren schaduw
_DSC4941.jpg
“Ik geloof dat jouw lijf, met een beetje hulp, zelf de gezonde balans weet te vinden! Met healthy aging en kiezen voor jezelf voel je je weer vitaal en haal je het beste uit jouw gezondheid. Dat is mijn drive voor HEALTHY DAYS. 
bottom of page