Mijn interesse voor vitaliteit en gezondheid heb ik omgezet in concrete actie. In eerste instantie voor een persoonlijke zoektocht. Rond 2014 was mijn energiebalans bedroevend slecht. Ik voelde me moe en vaak uitgeput, had last van mijn buik en darmen, sliep slecht en had nog maar weinig zin iets te ondernemen. Ik herkende mezelf niet meer en ging op zoek! Dit werd een ‘reis’ waarbij ik ontdekte dat mijn lijf heel goed zelf naar een gezonde balans kan werken. Gewoon met de juiste ondersteuning en aandacht! 

 

Ik ontdekte het belang van ‘echte’ voeding, gezond bewegen en het verminderen van stress. En met supplementen vond ik de balans weer door het aanvullen van opgebouwde tekorten. Ik was echt verrast over de resultaten die ik haalde met vaak eenvoudige aanpassingen. Ik kreeg weer energie in overvloed en dacht: dat moeten meer mensen weten! 

 

Geïnspireerd door de mogelijkheden volgde ik verschillende opleidingen en mag ik me sinds 2017 erkend Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut noemen. Met de keus voor mijn praktijk HEALTHY DAYS  geef ik invulling aan mijn passie: mensen helpen hún vitaliteit en gezondheid te hervinden. 

_DSC4964.jpg
Bladeren schaduw

MARIEKE VAN HOOFF

Sinds 2017 werk ik als orthomoleculair therapeut in mijn praktijk. Ik ben een dochter van een arts en verpleegkundige en interesse voor gezondheid is me met de paplepel ingegoten.

gezond eten

Wat kun je verwachten van een
orthomoleculair epigenetisch therapeut?

Als orthomoleculair therapeut kijk ik naar de werkingsmechanismen en communicatie tussen organen en cellen en de noodzakelijke bouwstoffen (vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen) die nodig zijn. Daarnaast spelen natuurlijk omgevingsfactoren een grote rol. Vaak hoor ik ‘Het zit in de genen’ als het gaat om de invloed die je wel of niet hebt op de gezondheid. En die genen heb je inderdaad, maar of iets wel of niet tot uiting komt (genexpressie) heeft veelal te maken met omgevingsfactoren. En daarop hebben we wél invloed!
Denk maar aan voeding, bewegen of sporten, je emoties rond bepaalde zaken of stress. 

Bladeren schaduw
_DSC4941.jpg
Kiezen voor jezelf, vitaliteit en het beste halen uit je gezondheid, is mijn drive voor HEALTHY DAYS. 

''Ik kwam bij Marieke met spijsverteringsklachten. Haar uitleg, analyse en advies zijn helder, begrijpelijk, laagdrempelig en praktisch. Je weet wat je moet doen en waarom én het werkt!'' 

Ingeborg (56)